onsdag den 15. juni 2011

Frivillig Fredag - ny nationaldag

Danmark har med frivillighedsåret 2011 fået en national frivillighedsdag, og den har fået navnet Frivillig Fredag. Den vil altid falde på den sidste fredag i september. I år er datoen den 30. september



Dagen skal være en markering og anerkendelse af frivillighed. Frivillig Fredag er en opfordring til alle arbejdspladser, foreninger, organisationer, skoler og borgere om at være frivillige for en dag.
   Dagen vil primært være en aktivitetsdag, hvor flest mulige skal prøve kræfter med frivilligt arbejde. Tiden op til frivillighedsdagen vil være præget af foredrag, workshops og debatarrangementer om og med den frivillige verden.
   Frederikshavn Kommune er med - herfra er det Jens Ole Amstrup, der er kontaktperson for dagens arrangementer.


Læs mere: Frivillig Fredag

Se også: Frivillighed


Skal du være med?
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har ideer til et arrangement i Frederikshavn Kommune - i din forening eller organisation:

Kontakt:


Jens Ole Amstrup
Oplevelseskonsulent
mobil: 23 31 21 32
Tanja Svendsen
Kulturmedarbejder

Eva Ottesen
Kulturmedarbejder
Uffe Borg
Kulturmedarbejder







.



E-sport forening holder stiftende generalforsamling

En ny forening er snart en realitet i Frederikshavn Kommune. EsportNord, er en forening for computer- og konsolspil interesserede. E-sport er en af de hurtigst voksende nye sprotsgrene i verden. I korea er den fx en af nationalsportsgrenene. Udover at afholde klubaftener, vil EsportNord satse på turneringer, rejser og koble med sund livsstil (mad og bevægeaktivitet). Der vil blive samarbejdet med det allerede etablerede foreningsliv - især indenfor idræt og sport.
Der er stiftende generalforsamling den 22. juni kl 19.00 til 21.00 i Maskinhallen i Frederikshavn.

fredag den 10. juni 2011

Frederikshavns forvandling under lup

Der skal ikke dykkes langt under overfladen for at indse, at Frederikshavn ikke er en provinsby som alle andre. Byens nyere historie er en fortælling om forandring; om mod og villighed til at gøre op med gamle vaner i erkendelse af, at de er ude af trit med en foranderlig verden.

Med Karizma er der taget hul på endnu et kapitel i denne fortælling og det er ikke gået ubemærket hen udenfor kommunegrænsen. Igennem det seneste årti har forskere fra Aalborg Universitet således fulgt Frederikshavns udvikling med stor interesse; en interesse der i høj grad har været gensidig.

I efteråret 2010 udmøntede det sig i etableringen af et fælles tre-årigt forskningsprojekt med start 15. december sidste år. Et sådant samarbejde mellem kommune og universitet er sjældent og en spændende udfordring og mulighed for begge parter. Som forsker på projektet føler jeg mig således yderst priviligeret over at have muligheden for at følge Karizma på nærmeste hold over en længere periode. Jeg vil på disse sider løbende opdatere forskningsprojektets fremskridt og i øvrigt komme med forhåbentligt inspirerende input.