fredag den 24. februar 2012

Unge kan få 51.000 kroner til projekter


Unge mellem 16-30 år med en god projektidé kan få støtte af EU, hvis de udvikler, planlægger, ansøger om og gennemfører projektet. Første af tre ansøgningsfrister i år er den 1. februar.

Er du mellem 16 og 30 år eller kender du én, der har en god idé, men mangler penge til at føre den ud i livet? Ungdomsinitiativer under Aktiv Unge giver penge til projekter om alt fra kunst og kultur til ungdomsarbejdsløshed.

Der er ekstra penge i år.

Kravet er, at det skal være unge, der selv udformer, planlægger, ansøger og gennemfører projektet.

Læs mere her
.
.
.

onsdag den 15. februar 2012

Film, talenter og regionalt samarbejde

Se TV indslag

Frederikshavn Kommune har i en del år arbejdet med film og talenter - både lokalt og i et regionalt fællesskab: Den Vestdanske Filmpulje. Samarbejdet har bragt filmproduktioner - og senest TV2 julekalenderen - til nordjylland. Og talentarbejdet - blandt andet gennem Nordisk Filmfestival og ungdomsuddannelsernes medielinjer - har klækket de første unge, der er på vej ind i formelle filmuddannelser i Danmark og Europa.
Det regionale samarbejde er et af de områder, der kan styrkes - og i TV indslaget fra TV Nord, bliver Aalborg spurgt, om de er på vej ind i Den Vestdanske Filmpulje.

Frederikshavn Kommune er med i indslaget.

"Nordjylland til filmen" TV Nord indslag

tirsdag den 7. februar 2012

Conventus - et internetbaseret hjælpeværktøj til foreninger



Conventus er et internetbaseret hjælpeværktøj til foreninger. Værktøjet skaber overblik og samler informationer på et fælles sted. Primært for personer i bestyrelser og udvalg, trænere samt foreninger og haller. Formålet med systemet er at få etableret en kommunal IT-platform og en ensartet IT-brugerflade, der kan lette og kvalificere det frivillige arbejde m.v.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede på møde den 7. december 2011, at Center for Kultur og Fritid indgår dialog med Folkeoplysningsudvalget og paraplyorganisationer på området, med henblik på at kunne implementere Conventus i Frederikshavn Kommune.

Så skal foreningslivet hædres

Holdet bag prisuddelingerne er fra venstre: Henrik Carslen formand for FUF, 
Asger Mortensen formand for IS, Jacob Dalsgaard afd.leder for Kultur og Fritid ved Fr.havn Kommune, 
Lars Møller Borgmester og Kurt Munch FUF.


Frederikshavn Kommune uddeler d. 29. marts 2012 priser til idrætsudøvere og ungdomsledere der har udmærket særligt sig i 2011.

Prisen til de aktive idrætsudøvere hedder Godt Gået Prisen og tildeles de unge, der har vundet et Jydsk-, Dansk- eller tilsvarende landsmesterkskab i løbet af 2011. Der påskønnes for både individuelt og holdmesterskaber. Til hver prismodtager er der diplom og erindringsgave. Prismodtagerne skal være medlem af en klub eller forening, der er hjemmehørende i Fr.havn Kommune.

Ud over Godt Gået Prisen, uddeler Frederikshavn Kommune også Byrådets Hædersbevisning denne dag. Byrådets Hædersbevisning består af fire priser på hver 10.000 kr. Prisene tildeles i katagorierne: Årets individuelle Præstation, Årets bedste hold, Årets Bedste lederpræstation og Årets kulturtalent/Kulturoplevelse. Kriterierne for hver katagori kan ses på www.fuf.nu.

Indstillingen af kandidater til Godt Gået Prisen og Byrådets Hædersbevisning skal sendes elektronisk på www.fuf.nu. Der er deadline for indsendelse af kandidater d. 5. marts 2012.

Prisoverrækkelserne foregår  d. 29. marts i Maskinhallen i Frederikshavn. Bag arrangementet står Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Idrætssamvirket.

mandag den 6. februar 2012

Klubber finder sammen - lokalsamfundet udvikler sig

SEIF Fodboldafdeling i Strandby rykker teltpælene op og flytter til bannerslund ved Elling. Det kræver samarbejde og masser af god vilje. Begge dele var der rigeligt af, da Center for Kultur og Fritid stod for første etape af den proces, som skal føre klubberne sammen på en ny matrikel. Udover idrætsklubberne, så er borgerforeningen, skole/SFO og det øvrige foreningsliv også med i processen. Bannerslund kan blive fremtidens foreningshus i lokalsamfundet. Her er et par billeder fra den 11. januar 2012:

De første legoklodser lægges. På et luftfoto i skala 1:100 bygger repræsentantter for SEIF, Elling Håndbold, Bannerslund og FUF drømmene om et nyt, fælles center.

Rico måler op til banerne på udearealerne.

Kenneth noterer ønsker og ændringsforslag. Det er Kenneth, der skal sikre, at alle forslag kommer med - så han kan producere de endelige tegninger.

Det bølger i lokalet! Alle har en mening - og alt kan der snakkes om. 

Bannerne lægges på oversigtskortet.

Detaljerne diskuteres...