onsdag den 22. december 2010

Istølt Frederikshavn 2011

Tølt - den særlige gangart
Den særlige diciplin tølt er unik for den islandske hest. Og det er denne gangart der konkurreres i. Og tilmed på is. Istølt Frederikshavn afholdes for anden gang i 2011.
1.000 billetter er solgt - der er 200 tilbage!
Til premieren ISTØLT FREDERIKSHAVN 2010, var billetterne revet væk i januar måned og mange måtte forgæves håbe på at afbestilte billetter kom til salg. Billedet bliver det samme i år. Der er p.t. under 200 billetter tilbage - ud af 1.200.



Den islandske hest som omdrejningspunkt - kan udvikles til et stærkt brand for Nordvendsyssel.
Istølt Frederikshavn den 5. februar 2011, er det eneste stævne af sin slags i Danmark. Og optakts arrangementet week-enden før, - den 29. januar på Knivholt Hovedgaard, udvikler sig ligeledes med rasende fart.
Selve hovedkonkurrencen den 5. februar, trækker topryttere- og heste fra Norge, Sverige, Finland og Danmark til Frederikshavn, for at deltage i en benhård konkurrence for islandske heste - på is!
Istølt i Frederikshavn indeholder også et stærkt hingsteshow og musikalsk optræden, bodehandel og udstilling af udstyr og varer til islænderfolket.
Heste er en milliard forretning i Danmark og indeholder 21.000 fuldtidsjobs.
Ifølge magasinet TØLT, er der sat tal på værdien af hestesport- og hobby i Danmark. I en ny rapport lavet med hjælp fra Landbrugets Rådgivningscenter, er eksperterne kommet frem til, at hestesektoren i Danmark omsætter for 8,6 milliarder kroner.
Sektoren har 8.133 fuldtidsjobs. Hvis man tæller alle "udløberne" af vores hestehold med, så svarer det til omkring 21.000 fuldtidsjobs.
Alene vores hestekræfter til at køre rundt med vores heste, resulterer i en fortjeneste i bilindustrien på op mod 70 millioner kroner årligt. Blade og bøger om heste omsætter for omkring 65 millioner - og efterskoler med hestelinier omsætter for omkring 90 millioner.
Der er bosætning og omsætning i islandske heste, som i forvejen tæller flest i antal i Nordjylland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar