mandag den 4. oktober 2010

Street Games - kulturfodbold, foreningsarbejde og integration







Lørdag den 9. oktober afholdes første Street Games i Frederikshavn. Stedet er Hånbæk - og alle er inviterede. Street Games handler om fysisk aktivitet, fællesskab og henvender sig især til unge udenfor det etablerede foreningsliv i Frederikshavn kommune. Formålet med Street Games er at skabe sports- og bevægeaktivitet blandt unge på tværs af kultur og etnisk herkomst, for at fremme sundere livsstil, social inklusion og rekruttering af unge og voksne ikke-brugere til det etablerede klubog foreningsliv.

Street Games er opstået i et samarbejde mellem FFI håndbold, Frederikshavn Boligforening, DGI, SSP, Ungdomsskolen og Ungdomsgården Hånbæk med afsæt i Frederikshavn Kommunes kultursatsning KARIZMA. Arrangementet den 9. oktober kl. 13.00 til 16.00 er det første game - flere vil arrangementer vil blive afholdt rundt om i kommunen.

DGI har stillet et transportabelt fodbold-bur til rådighed. Her skal der spilles i hold på fire - og de unge skal selv dømme kampen. Det er en del af gamet! At de tager ansvar og leverer en fair indsats - kæmper for at vinde og samtidig skaber en positiv atmosfære.

Mogens Brag: “Mange unge står i dag udenfor det etablerede klubliv. På den side kan det handle om økonomi og praktiske problemer med eksempelvis transport - men det handler også om, at de unge ikke ser foreningslivet som et sted for dem, nemlig et sted, hvor der er faste mødetider, regler og vedtægter. Derfor skal vi også møde de unge på deres egen hjemmebane - og måske skabe nogle nye og anderledes rammer for et klubliv”

Karizma SPORT er på udkig efter nye partnere til flere Street Games i hele kommunen.

Kontakt: Karizma SPORT: Jens Ole Amstrup, Kultur og Fritid, 2323 0131 - Hånbæk Street Games: Anders Nygaard 9842 3578



Arrangementet er afholdt
Over 100 børn og unge deltog i det første Street Game i Frederikshavn Kommune. På billedet er det Nikolaj Lindby, der havde dagens hårdeste skud. Se flere billeder her

1 kommentar:

  1. drengen på billedet skød 118 km/t, og fik derfor taget sit billede :-D!

    SvarSlet