torsdag den 10. januar 2013

Frederikshavn Kommune er også med i Oscar-nomineringen


Frederikshavn Kommune er en del af den Vestdanske Filmpulje. Og det er med stolthed at vi her viderebringer pressemeddelelse fra filmpuljen:Den Vestdanske Filmpulje er nomineret til en Oscar
En Kongelig Affære er udvalgt blandt de fem film, der dyster om årets Oscar som bedste ikke-amerikanske film. Filmens historiske 1700-tals Danmark er skabt digitalt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

”Det her er VM i film, og vi er i finalen. Et kæmpe tillykke til instruktør Nikolaj Arcel og hele holdet bag filmen. Jeg er super stolt af, at en del af filmen er lavet her,” siger Marc Perera Christensen, der er formand for Den Vestdanske Filmpulje.
Han fremhæver, at placeringen af det digitale arbejde i Viborg hænger sammen med animationsmiljøet omkring The Animation Workshop, der uddanner Computer Graphic Artists af international klasse. Det er netop de kompetencer, der er brugt i arbejdet med at skabe en levende 1700-tals kulisse til Mads Mikkelsen og Alicia Vikander, der folder sig ud som Johann Struensee og Caroline Mathilde i filmen.
Filmen vandt tidligere på året priser på Berlin Filmfestival for bedste manuskript, skrevet af Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, og Mikkel Boe Følsgaard vandt sølvbjørnen som bedste skuespiller.
Oscar-uddelingerne foregår 24. februar, og begivenheden er nummer 85 i rækken af Academy Awards.
Billeder fra filmen findes her:
Mere information
Formand for Den Vestdanske Filmpulje, Marc Perera Christensen, 40 22 87 99 (pressechef Michael Jaap).
Leder af Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje, Carsten Holst, mobil 22 13 88 28.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar