fredag den 3. december 2010

Ungdomsguide 2011

Er du mellem 14-17 - og kunne du tænke dig:
• At lære at guide
• At lære at undervise i brug af interaktive tavler, geocaching osv.
• At lære om skagensmalerne.
• At være sammen med andre unge, der er vilde med Skagens historie.


Så er der nu mulighed for at tilmelde dig et kursus i at blive "Ungdomsguide".
Kurset støtter unge i 8 og 9 kl. i at udvikle grundlæggende kompetencer til at guide og bruge moderne formidlingsredskaber, som interaktive tavler, geocaching osv.
Kurset udbydes i samarbejde med Skagen Museum, der allerede arbejder med ungeinddragelse omkring formidling af kultur og historie. I samarbejdet med unge opleves ofte nye og interessante vinkler på formidling af Skagens historie, og det er med denne tilgang, dette kursustilbud skal ses.
Ungdomsskolen vil være koordinerende omkring forløbet. De unge opnår bevis efter endt forløb, og vil efter at have deltaget i Ungdomsguideforløbet have indsigt i grundlæggende guidekundskaber, som retorik, formidling, kunsthistorie og Skagens historie. Har man som ung gennemført dette forløb, kan virksomheder, private og offentlige, efterfølgende benytte sig af ungeguider med basisviden omkring formidling.
Forløbet foregår i Skagen og får på sigt base på Kappelborg med tæt forbindelse til Skagens Museum.


Start: 12. januar 2011
Forløbet vil foregå eftermiddage, aften og i weekender og der kan afsluttes med en fælles tur til et sted med kulturel og historisk relevans. Samlet forløb ca. 40 timer.


Tilmelding til Ungdomsskolens kontor på chmi@frederikshavn.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar